Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@03:45:32 GMT

سد زاینده رود ۲۰ درصد آب دارد

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۰۴۴۳۳

سد زاینده رود ۲۰ درصد آب دارد

ایسنا/اصفهان مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه در شهریورماه بارشی پیش بینی نشده و بارش های پاییز نیز با تأخیر خواهد بود، گفت: در حال حاضر فقط ۲۰ درصد از سد زاینده رود آب دارد.

منصور شیشه فروش در گفت و گو با ایسنا، با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۰۹ میلیمتر میانگین کل بارش ها در استان اصفهان گزارش شده است، اظهار کرد: این میزان بارش نسبت به بلندمدت حدود ۴۰ درصد کاهش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه میزان کاهش بارش ها در سرچشمه های آبی تا کمتر از ۴۵ درصد گزارش شده است، افزود: در مناطق غرب و شمال استان نیز افزایش دما داشته ایم و بیش از ۹۸ درصد از مساحت استان تحت تأثیر خشکسالی است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: دمای هوا صبح ها کمی خنک تر و مثل دمای نرمال شده است، اما بعد از ظهرها یک درجه نسبت به نرمال افزایش دارد و تا پایان شهریورماه نیز همینطور خواهد بود.

پاییزی کم بارش در انتظار اصفهان 

وی با بیان اینکه در شهریورماه بارشی پیش بینی نشده است، گفت: حتی بارش های پاییز نیز با تأخیر خواهد بود.

شیشه فروش با بیان اینکه شرایط اقلیمی استان طوری است که در پاییز و زمستان گذشته و بهار امسال بارشی نداشتیم، ادامه داد: افزایش دما بین دو تا سه درجه سانتیگراد در ماه های تابستان امسال گزارش شد که بیشتر در مناطق بالا دست بود.

وی با اعلام اینکه سد زاینده رود فقط ۲۰ درصد آب دارد، گفت: با افزایش دما در تابستان با قطعی و افت فشار آب مواجه بودیم و برخی مناطق شهر اصفهان با تانکر آبرسانی شد و در حال حاضر نیز ۳۲۰ روستای استان با تانکر آبرسانی می شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: ۴.۳ متر مکعب کمبود آب شرب در طرح آبرسانی اصفهان بزرگ شامل ۵۷ شهر و ۳۸۰ روستای استان داریم.

وی با بیان اینکه خشکی، گرمای هوا، نبود بارش ها و وزش بادهای فصلی و گرم باعث افزایش گرد و غبار در استان شده، تصریح کرد: ۱۶ کانون گرد و غبار در استان شناسایی و مطالعه شده که یک میلیون و ۹۰ هزار هکتار وسعت آنها است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون به علت خشکی هوا و وزش بادها ۴۵ روز ناسالم در شهر اصفهان داشتیم، گفت: منشأ روزهای ناسالم اصفهان کانون های گرد و غبار بود. علاوه بر آن به دلیل عدم بارش ها، خشکی رودخانه زاینده  رود و عدم تأمین آب برای بخش کشاورزی، حدود صد هزار هکتار از اراضی حاصلخیز استان کشت نشده و این  اراضی ها تبدیل به کانون های گرد و غبار محلی و نقطه ای در استان شده است.

وی با بیان اینکه گرمای هوا، خشکی و عدم بارش ها همچنین باعث فقر پوشش های گیاهی در استان شده است، گفت: وقوع پدیده حریق در مراتع استان تشدید شده است، به طوری که از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۳ حریق در مراتع اتفاق افتاد و ۱۵۵ هکتار از مرتع های استان دچار آسیب شد.

شیشه فروش با بیان اینکه ۹۰ درصد از حریق ها در شهرستان سمیرم در جنوب استان و همچین در غرب استان اتفاق افتاده است، گفت: علت اصلی بروز حریق در مراتع استان خطاهای انسانی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی پاييز بارش برف و باران بارش پاییزه زاينده رود خشكسالي سد زاینده رود مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گرد و غبار بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۴۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری اصفهان استحصال شد

حسین یاری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در پی بارش‌های هفته گذشته و بازدید میدانی که از شهرستان‌های کاشان، آران و بیدگل، اردستان، نائین، نطنز، خور و بیابانک و مبارکه انجام شد، شاهد آبگیری اکثر سازه‌های آبخیزداری در این مناطق بودیم.

وی با بیان اینکه هفته گذشته در مناطق شمال و شرق استان بین ۲۰ تا ۶۲ میلیمتر باران باریده بود، افزود: میانگین بارش‌ها در حسین آباد آران و بیدگل به ۶۲ میلیمتر می‌رسید و در مناطقی چون روستاهای ابوزیدآباد، محمدآباد و فخره در این شهرستان بین ۲۰ تا ۳۰ میلیمتر متفاوت بود که در همه این مناطق سازه‌های آبخیزداری عملکرد خوبی داشت و خوشبختانه از خسارت به مزارع کشاورزی، زیرساخت‌ها و مناطق مسکونی پایین دست جلوگیری کردند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان خاطرنشان کرد: در پی بارش‌های هفته گذشته حجم زیادی از روان‌آب و سیلاب در سازه‌های آبخیزداری استان کنترل و بر اساس برآورد اولیه در مجموع ۳۰ میلیون مترمکعب آب استحصال شد.

یاری با بیان اینکه بارش‌های اخیر هیچ آسیب یا خسارتی به بندهای آبخیزداری استان وارد نکرد، گفت: متأسفانه سیلاب به مزارع کشاورزی زواره و حوضه حسین آباد و خور و بیابانک آسیب زده که البته این مناطق در سال‌های گذشته جزو حوضه‌های مطالعاتی ما برای اجرای سازه‌های آبخیزداری بود اما به دلیل کمبود اعتبارات عملیاتی نشد.

کد خبر 6089549

دیگر خبرها

  • برای وضعیت زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان غصه می‌خورم
  • تداوم بارش‌های مطلوب در اصفهان تا هفته اول خرداد
  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • سامانه بارشی همراه با رعدوبرق در راه آسمان اصفهان/ هوا گرم می‌شود
  • هشدار سطح زرد هواشناسی اصفهان درباره موج جدید بارش‌های همرفتی
  • ۳۰ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری اصفهان استحصال شد
  • خورو بیابانک بارانی‌ترین منطقه اصفهان
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • نیاز به ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان
  • مشارکت ۲۵۶ نیروی راهداری استان اصفهان در عملیات راهداری بارش های اخیر