Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آبفا استان اصفهان گفت: متاسفانه ظرفیت تامین آب اصفهان با نیاز آبی آن یکسان نیست و نیاز آبی اصفهان نسبت به تیر ماه بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یافته و این نیاز، مازاد آبی است که به شبکه توزیع آب اصفهان تحمیل شده است.

ناصر اکبری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به افزایش دمای هوای اصفهان و آخرین وضعیت تامین آب شرب، اظهار کرد: تا روز ۳۰ تیر ماه دمای هوای اصفهان بین ۳۵ تا ۳۶ درجه بود که اکنون از ابتدای مرداد ماه تاکنون دمای هوای اصفهان با رسیدن به بین ۳۸ تا ۳۹ درجه، هوا ۳ درجه گرمتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هر درجه افزایش دمای هوا بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ لیتر بر ثانیه معادل ۲ تا ۳ درصد بر مصرف آب اضافه می شود.

معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آبفا استان اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر از ابتدای مرداد ماه با توجه به افزایش دمای هوا، مصرف آب بین ۴ تا ۶ درصد نسبت به تیر ماه افزایش یافته است، گفت: مطابق پیش بینی هواشناسی افزایش دمای هوا اصفهان تا روز پنجشنبه ادامه دارد و پیش بینی می شود با کاهش دمای هوا از هفته آینده به نوعی مصرف آب در بین مردم کمتر شود و مشکل خاصی در قطعی آب نداشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه به دلیل افزایش دمای هوا با افت فشار آب مواجه هستیم، اظهار کرد: متاسفانه ظرفیت تامین آب اصفهان با نیاز آبی آن یکسان نیست و نیاز آبی اصفهان نسبت به تیرماه بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یافته و این نیاز، مازاد آبی است که به شبکه توزیع آب اصفهان تحمیل شده است.

اکبری با بیان اینکه با توجه به کمبود ۲.۵ مترمکعب بر ثانیه آب در اصفهان، گفت: تنها راه برای جبران این کمبود، مدیریت فشار آب در اصفهان است تا آب حداقل به ساکنان طبقات اول برسد و در شرایط فعلی راهکاری به غیر از توزیع عادلانه آب نداریم، البته مردم بیشترین کمک را می توانند در مدیریت مصرف آب انجام دهند.

وی توضیح داد: با وجودی که هوا گرم است افراد می توانند برخی شستشوها را به تاخیر بیندازند تا بتوانند مدیریت مصرف آب داشته باشند و به طور قطع راهکارهای خاصی به مردم اطلاع رسانی شده است؛ به عنوان مثال در صورتی که کولرهای آبی سایبان داشته باشد حدود ۵۰ لیتر مصرف آب آن کاهش می یابد.

معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آبفا استان اصفهان همچنین با بیان اینکه روزانه به طور متوسط حدود ۱۰ لیتر برای شستشوی میوه و سبزیجات از سوی خانواده ها مورد استفاده قرار می گیرد، تاکید کرد: ساکنان منازل ویلایی در اصفهان می توانند از طریق آب خاکستری نسبت به آبیاری باغچه های خود اقدام کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ درصد منابع آبی اصفهان از چاه های فلمن و چاه های متفرقه شهرها  و ۹۰ درصد از تصفیه خانه بابا شیخعلی تامین می شود، تصریح کرد: در توزیع آب سعی در اختلاط دو منبع آبی با یکدیگر داریم، از سوی دیگر آب چاه ها با تایید شبکه بهداشت استان وارد مدار توزیع شرب می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی مدیریت مصرف آب آب شرب گرمای هوا کم آبی افت فشار آب تابستان زاينده رود افزایش دمای هوا آب اصفهان نیاز آبی بر ثانیه مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۶۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیامک سازمان آب به شهروندان برای ذخیره آب چه معنایی دارد؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که علت ارسال این پیامک، احتمال قطع شدن آب شرب منازل به‌دلیل فرسودگی شبکه آب شهری تهران و افت ۱۰درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته است.

آخرین پیامک ارسال شرکت آبفا که بسیاری از شهروندان پایتخت را نگران کرد به این شرح بود: «شرکت آب و فاضلاب استان تهران/ مشترک محترم به شماره پرونده:... با توجه به مبحث شانزدهم مقررات ملی ساختمان فراهم‌سازی مخزن ذخیره آب با گنجایش حداقل ۷۵لیتر برای هر نفر الزامی است. لطفا اقدامات لازم را در این خصوص به عمل آورید.»

سوالی که پس از دریافت این هشدار در ذهن شهروندان ایجاد شد، این بود که آیا در تابستان سال‌جاری نیز با قطعی آب روبه‌رو خواهیم بود؟

هدف تعبیه مخزن، کنترل فشار آب است

یک منبع آگاه در گفتگو با ما هدف از ارسال این پیامک را جلوگیری از مشکلاتی عنوان کرد که در سال گذشته برای تهرانی‌ها ایجاد شده بود. این منبع آگاه افزود: در سال گذشته با گرم شدن هوا و افزایش میزان مصرف، جریان آب با افت فشار مواجه شد و در نتیجه این افت فشار، تعداد قابل‌توجهی از شهروندان تهرانی روی کنتور‌های آب، پمپ نصب کردند تا آب به طبقات بالا نیز برسد. این پمپ‌ها با ایجاد مکش بیشتر نسبت به فشاری که شرکت آب قرار داده بود، موجب شدند تا حق افرادی که پمپ ندارند، تضعیف شود.

این منبع آگاه تاکید کرد: مطابق قانون، ساختمان‌ها ملزم هستند پمپ با نصب اصولی داشته باشند. همچنین وجود مخزن آبی که به ازای هر نفر ۷۵لیتر گنجایش داشته باشد ضروری است. میزان ۷۵لیتر صرفا یک پیش‌بینی استاندارد است، ولی ساختمان‌ها می‌توانند مطابق پیش‌بینی خود از میزان مصرف، آب ذخیره کنند.

 در صورت نصب این پمپ‌ها، آب با آرامش وارد مخازن می‌شود، در تایم اوج مصرف، فشار در مناطق کاهش نمی‌یابد و در زمان کاهش مصرف، با فشار بسیار زیاد روبه‌رو نخواهیم بود که این امر از هدررفت آب جلوگیری می‌کند. این مقام آگاه گفت: سال گذشته بارندگی سیل‌آسا در سد کرج، موجب انسداد خروجی سد شد و هشت‌روز آب‌رسانی به تهران قطع شد.

در این شرایط مردم با شنیدن اخبار دچار اضطراب شدند و آب جمع‌آوری کردند. پس از چند روز که شهروندان تهرانی قطعی آبی را تجربه نکرده بودند این آب‌های ذخیره‌شده به درون چاه ریخته شد که به هدررفت میزان قابل‌توجهی آب منجر شد. همچنین این مقام مسوول در پاسخ به این سوال که آیا خانه‌ها در تهران به مخزن آب مجهز هستند، گفت: تعداد قابل‌توجهی از ساختمان‌ها، خانه‌ها و ویلا‌ها به منبع آب و پمپ اصولی مجهز هستند.

این منبع آگاه بیان کرد: تا امروز برنامه‌ای برای قطعی آب در تابستان در دستور کار قرار نگرفته است و دراین پیامک اجباری وجود ندارد و فقط جهت ایجاد آرامش بیشتر در بین مردم و جریان آب اطلاع‌رسانی شده است.

شرایط هشدارآمیز بحران آبی

رضا حاج کریم، رئیس هیات‌مدیره فدراسیون صنعت آب ایران در این باره به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: براساس مقررات ملی ساختمان، مبحث ۱۶، هر شهروند موظف است حداقل ۷۵لیتر آب ذخیره داشته باشد که این امر به معنای کمبود آب نیست و می‌توان گفت دومساله متفاوت هستند.

در حال حاضر شهر تهران با فرسودگی شبکه آب مواجه است و این پیام در جهت کنترل فشار وارد بر شبکه اتخاذ شده است.

این مقام مسوول با اشاره به اینکه سال‌هاست مشکل کم‌آبی وجود دارد، گفت: به طور متوسط، در سال حدود ۴۰۰میلیارد مترمکعب بارندگی داریم. از این میزان، ۱۰۰میلیارد مترمکعب ذخیره می‌شود که مجاز هستیم تا سقف ۴۰میلیارد مترمکعب از این ذخیره آبی را مصرف کنیم تا به آب‌های زیرزمینی آسیبی وارد نشود، ولی در حال حاضر، سالانه ۹۲میلیارد مترمکعب از ذخایر را استفاده می‌کنیم.

منبع: دنیای اقتصاد

tags # اخبار اجتماعی سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • پیامک سازمان آب به شهروندان برای ذخیره آب چه معنایی دارد؟
  • ال نینو و موج گرما آسیا را سوزانده است
  • پشت صحنه پیامک «آبفا»
  • برچسب شیشه هیوندای در تابستان به دادتان می‌رسد!
  • گذر امواج ناپایدار با تندباد و بارش پراکنده از اصفهان/تداوم روند افزایشی دمای هوا در استان
  • پایداری گرمای هوا در گیلان
  • ادامه گرمای هوا اواسط هفته در گیلان
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • افزایش ده درصدی مصرف برق در خراسان رضوی